top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverstudiebureau TRUUS

Sloop en herbouw: ook in 2024 aan 6% btw.

Bijgewerkt op: 20 okt. 2023

Goed nieuws voor particuliere bouwers, het voordelige btw-tarief van 6% voor sloop en herbouw blijft ook in 2024 van kracht!


Als je van plan bent om je huis te slopen en opnieuw op te bouwen, hebben we goed nieuws voor jou. Het verlaagde btw-tarief van 6% blijft ook in 2024 gelden voor particulieren. Dat heeft de federale regering zopas aangekondigd. Dit gunstige belastingtarief heeft als doel particulieren aan te moedigen om hun woningen energetisch te verbeteren, wat niet alleen bijdraagt aan de kwaliteit van onze huizen, maar ook aan het milieu en de economie.


Waar moet je aan voldoen om ook in 2024 nog te kunnen genieten van 6% btw op sloop en herbouw?

Normaal is het btw-tarief voor nieuwbouw in België 21%. Het verlaagde tarief van 6% is echter speciaal in het leven geroepen voor sloop en herbouwprojecten die voldoen aan volgende voorwaarden:

  1. De opdrachtgever is een natuurlijk persoon (= particulier). Voor projecten die door bouwpromotoren worden opgezet, loopt dit voordeel af eind 2023.

  2. Gedurende minstens 5 jaar blijft het je enige eigen woning.

  3. De woning heeft een maximale bewoonbare oppervlakte van 200 m².

Oud pand in je bezit of op het oog dat voldoet aan deze voorwaarden? Dan kan je profiteren van het verlaagde btw-tarief en aanzienlijk besparen op de kosten van je woning.


Dus, wacht niet langer met het waarmaken van je bouwdromen. 2024 is jouw jaar om actie te ondernemen. Wij gaan samen met jou de uitdaging aan om die wens werkelijkheid te laten worden.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page